De laatste van het seizoen

Mannen zijn af en toe net vrouwen, ze weten niet wat ze willen. Opgeven dat je meedoet, dan afzeggen en vervolgens dan toch maar weer mee willen doen. Toch fijn dat jullie er bij waren Iwan en Lars.
Met zeven man sterk begonnen we aan de laatste wedstrijd van het seizoen tegen de hekkensluiter Shikeda 2.0.

Waar het vorige week zo gemakkelijk ging daar kwamen we er vandaag een stuk lastiger doorheen. Wederom kwamen we, zoals wel vaker dit seizoen, met 2-0 achter. Het spelen van een wedstrijd in een wedstrijd ligt ons wel. Wellicht moeten we onszelf toch eens afvragen of we hier niet mee moeten stoppen en eens wat beter moeten verdedigen? Ondergetekende laat zo nu en dan zijn mannetje wel eens uit de rug lopen. Over de wedstrijd zelf kunnen we wat dat betreft kort maar krachtig zijn…. de tegenstander stond goed georganiseerd en het was lastig om hier een goed antwoord op te geven. Ondanks dat toch een mooi 3-5 overwinning. Shikeda 2.0 dank voor de sportieve wedstrijd en tot volgend seizoen!
Na het laatste fluitsignaal kunnen we de balans eens op het gemakje opmaken:

 1. De sponsor: Met dank aan onze hoofdsponsor MSG Software liepen we er het afgelopen seizoen keurig bij. Je zou zeggen dat we met een 1-0 voorsprong begonnen, maar niets was minder waar.
 2. Eindstand: plaats vier of vijf. We moeten nog even afwachten, maar een vierde plek geeft toch net iets meer voldoening. Als nummer vijf ben je het net niet zeg maar.
 3. Systeem: Voetballen vanuit een bepaalde gedachte, zeg maar een systeem, daar doen we niet aan. Er over praten kunnen we als de beste, maar het uitvoeren ho maar.
 4. Verdedigen en/of terugzakken: Daar hebben we het geduld niet voor. Als het even kan spelen we 50 minuten op de helft van de tegenstander. Laat de keeper het maar oplossen. Gezien de 88 tegendoelpunten is er behoorlijk wat werk aan de winkel. Volgens jaar de helft minder.
 5. Scoren: Dat kunnen we gezien de 122 doelpunten in 18 wedstrijden wel. Scoren in de toppers gaat ons echter wat moeizaam af. Heeft vast iets te maken met punt 1. Iwan mag zich met 35 doelpunten kronen als clubtopscoorder. De rest volgt op gepaste achterstand.
 6. Wisselbeleid: Dat gaat steeds iets beter. Toch fijn zo’n telefoon op de bank.
 7. Toeschouwersaantal: Net als bij Ajax hebben we op papier wekelijks een uitverkocht huis, echter zijn de stoeltjes altijd leeg.
 8. Duiken: Onze keeper kan het echt, maar het moet natuurlijk geen gewoonte worden. Verder een prima seizoen gekeept, stond er als het moest. Heeft ons er zeker vaak doorheen gesleept. Ook dank aan de reserve man Andy voor zijn kleine bijdrage dit seizoen.
 9. Cijfertjes: Te veel om op te noemen, maar Mark en René houden de site goed bij. Het vriendelijke verzoek om volgend jaar ook de assists bij te houden. Verder dank voor jullie inzet.
 10. De invallers: Harm, Huibert, Mart en Arco stonden er als het nodig was. Hopelijk kunnen we komend seizoen weer op jullie vertrouwen.
 11. De kern: Een mooi zooitje ongeregeld bij elkaar. Nooit geen gezeur, altijd positief en voetballend was het goed of net iets minder.

In de vriendschappelijke zomercompetitie zullen we ons strijdplan voor volgend seizoen smeden!

Resultaten

TeamGoalsUitslag
Shikeda 2.03Verlies
MSG/Waterdonken5Winst

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *