Comeback kids!

Als vaste volger van deze rubriek weet u natuurlijk dat de thuiswedstrijd tegen DKV de boeken in is gegaan als Saved by the whistle. De huidige ranglijst laat ons zien dat beide teams aan elkaar gewaagd zijn.

Gered door de fluit of vanuit het oogpunt van DKV, behoorlijk genaaid. Dat was DKV niet vergeten. Ze waren gebrand om zich te revancheren. Dit werd ons ook vriendelijk medegedeeld.

Vanaf de aftrap zat DKV er bovenop. Wij waren erg slordig en klaarblijkelijk al met het weekend bezig, want binnen 20 minuten keken we al tegen een 3-0 achterstand aan. De 1 en 3-0 waren prima uitgespeelde aanvallen. De 2-0 was dankzij een terechte penalty, al geven wij de nummer vijf van DKV voor zijn duik een 10, een Duitser zou er jaloers op zijn geweest.

Tijdens de rust een nieuwe tactiek besproken, in eerste instantie voor het idee een 10, maar de uitvoering iets minder. Al snel werd het 4-0. Vanaf dat moment ging de knop bij ons om en zetten we alles op alles om terug te komen. Het opjagen van de keeper, die zich hier geen raad mee wist, leverde twee doelpunten op (René de 4-1 en Iwan de 4-2). Het geloof kwam terug. De 5-2 volgde helaas snel en je zou zeggen kansloze missie, maar niets was minder waar. Net als tijdens de eerste wedstrijd kantelde de wedstrijd in ons voordeel. Op het juiste moment zaten we er bovenop en straften we elke fout af. DKV wist het niet meer en de eerste onderlinge irritatie was aanwezig. Iwan bracht ons terug naar 5-3, door een zeer knullig eigen doelpunt viel de 5-4 en met een heerlijke punter van Iwan viel de 5-5.

Een terechte uitslag na een heerlijk uurtje voetballen. Het was de leukste pot van het seizoen. Met dank aan twee teams die er volledig voor gingen en de grens van het toelaatbare opzochten.

Wellicht zijn we de morele winnaar van de avond. De sfeer blijft altijd goed en van onderling gezeur is nooit sprake. Dat is wellicht de belangrijkste factor van de tweede plaats op de ranglijst en de lol die we wekelijks hebben. Nu nog de biertjes na de wedstrijd!!!

Resultaten

TeamGoalsUitslag
DKV5Gelijkspel
MSG/Waterdonken5Gelijkspel

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *